Daikin Altherma luft til luft varmepumpe
Daikin Altherma - logo

Daikin luft til vann varmepumpe

Daikin Altherma er et todelt system som består av en utedel og en innedel.
Systemet kan tilsluttes alle vanlige lavtemperaturs radiator- og gulvvarmesystemer.

 

Innedel

Innedelen i Daikin’s Altherma overfører varmen i kjølemediet til vannet som sirkulerer i radiatorene, gulvvarmesystemet og varmtvannsberederen. Med den reversible innedelen for både oppvarming og kjøling vil man i kjølemodus kunne sirkulere kaldt vann gjennom egne fancoilenheter. Vannet i varmtvannsberederen varmes opp ved at systemet veksler fra kjøling eller oppvarming til tappevannsmodus.

 

Utedel

Utedelen Daikin’s Altherma trekker ut gratis lavtemperaturenergi fra uteluften og øker temperaturen. Oppgradert varmeenergi overføres så via kjølekretsen til innedelen.

 

Varmvannsbereder

For å dekke behovet for varmt vann i Daikin Altherma systemet, leveres det også en spesialkonstruert vanntank i rustfritt stål. Denne tanken er designet for å kunne gi maksimal energieffektivitet. Kombinasjonen av et elektrisk varmeelement i den øvre delen av tanken, samt en varmeveksler i den nedre delen, gir minimalt energiforbruk og rask oppvarming av vannet. I tillegg har systemet en innebygd funksjon som øker vanntemperaturen opp til 80 C en gang i uken for å hindre at det dannes legionellabakterier. Dette er en meget god varmtvannsbereder som Daikin er godt kjent for.

 

Daikin Altherma luft til luft varmepumpe

 

Systemstyring

Betjeningspanelet til Daikin Altherma befinner seg i innedelen. Systemet er forhåndsprogramert og behøver ikke å endres. Den har et uketidsur som gjør det mulig å optimalisere systemet ut fra brukerens behov. Brukeren er da garantert å få optimal komfort til enhver tid. Hvis man ønsker å regulere temperaturen og komforten i et enkelt rom, bør man også inkludere en konvensjonell romtermostat.

 

Designet for nybygg og lavenergihus

Med stabile romtemperaturer i kaldt klima, og lavt strømforbruk er denne varmepumpen anbefalt for nybygg og lavenergihus.

Kontakt oss for priser, installasjon og service på Daikin Altherma.

Har du fått opp en feilkode? Se online manual for din modell her – eller ta kontakt så hjelper vi deg.

Alle bilder tilhører Daikin Europe og Daikin Norway.

 

Kontakt oss angående Daikin Altherma:

    Ring oss!

     

    Ønsker du mer informasjon om Daikin Altherma? Se videoen under!